ماتىريالى:سۇ ماي ،بۇغداي ئۇنى ،شىكەر،ئۈجمە سۈيى مۇۋاپىق مىقداردا.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ئۈجمىنى سىقىپ سۈيىگە شىكەر قوشۇپ ئارلاشتۇرۇپ تەييارلىۋالىمىز.ئاندىن قازانغا ماي قۇيۇپ قىزىتىپ ،مۆلچەرلىگەن بۇغداي ئۇنى سېلىپ تىز سۇرئەتتە قورۇيمىز.رەڭگى سەل سارغايغاندا تەييارلىۋالغان ئۈجمە سۈيىنى قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ تەييارلىنىدۇ.
تەبىئيتى:ھۆل ئىسسىق.
شىپالىق رۇلى:ئۇيقۇسىزلىققا مەنپەئەت قىلىدۇ.
مەنبە:ئۇيغۇرلارنىڭ دۇرىلىق تائاملىرى ناملىق كىتاپ(60-بەت)
[ بۇ يازماقىرانتەرپىدىن2010-06-21 17:41دە قايتا تەھر ]