ئاساسىي ماتېريالى : پۇرچاق يىپچىسى 100 گ ، تەرخەمەك 120 گ ، سەۋزە 20 گ ،
دورا - دەرمەكلەر : زەنجىۋىل ، سامساق ، غولپىياز ، جاڭيۇ ، ئاچچىقسۇ ، مۇچ يېغى ، تۇز ، تېىتىتقۇ لار مۇۋاپىق .
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. تەرخەمەك بىلەن سەۋزىنى ئىنچىكە ئۈگرە توغرايسىز .
2. زەنجىۋىل ، سامساق ، غولپىيازنى چانايسىز ، ئۇنىڭغا باشقا دورا - دەرمەكلەرنى سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ تەم شىرنىسى تەييارلايسىز .
3. پۇرچاق يىپچىسىنى قايناقسۇغا بېسىپ يۇمشىتىپ ، سۈزىۋېلىپ سوغ سۇغا سېلىپ مۇزلىتىپ سۈزىۋالىسىز .
4. بىر قاچىغا پۇرچاق يىپچىسى ، تەرخەمەك ، سەۋزىلەرنى سېلىپ ، تەم شىرنىسىنى تۆكۈپ ، ئوبدان ئارىلاشتۇرسىڭىز تەييار بولىدۇ .
ئالاھىدىلىكى : رەڭگى ئوچۇق ، جەلپكار ، تەملىق ، سالقىن بولىدۇ .