خام قىيما سۇيۇقئاش
[خۇرۇچى]
ئاق ئۇن بىر كىلوگرام، زەنجىۋىل سۈيى ئازراق، سېمىز گۆش 175 گرام، تۇخۇم بەش دانە، تۇز مۇۋاپىق مىقداردا، پەمىدۇر ئىككى تال، ئاقمۇچ ياكى قارىمۇچ بىر چىمدىم، پىياز بىر تال، سامساق تۆت چىش، يۇمغاقسۈت ئازراق.
[ئېتىش ئۇسۇلى]
1. ئۇندا ئوتتۇراھال ئاش خېمىرى يۇغۇرۇپ، قەغەزدەك نېپىز قىلىپ يېيىپ، چاچتەك ئىنچىكە كېسىلىدۇ. گۆشنى بۇغدايدەك ئۇششاق توغراپ، ئۇششاق چانالغان پىياز، يۇز، ئاق-قارىمۇچ بىلەن قىيما قىلىدۇ. پەمىدۇرنى يالپاق، يۇمغاقسۈت، سامساق ئۇششاق توغرىلىدۇ.
2. قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىتىپ، تۇخۇمنى چېقىپ پۈتۈن پىشۇرۇپ ئېلىنىدۇ. ئاندىن قازانغا پەمىدۇر، قىيمىلارنى سېلىپ تۇز، زەنجىۋىل سۈيى قۇيۇپ، چاچتەك كېسىلگەن ئۈگرىنى سېلىپ 2-3 مىنۇت قاينىتىپ پىشۇرۇپ، سامساق، يۇمغاقسۈتنى سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ، ئاشنى چۈشۇرىمىز. پىشۇرۇلغان تۇخۇمنى ھەربىر قاچىغا بىردىن سېلىپ، ئۈستىگە ئاشنى ئۇسۇپ داستىخانغا كەلتۈرۈلىدۇ.
ئۇزۇن سەپەردىن كەلگەنلەرگە ،ئىشلەپ چارچىغانلارغا مۇشۇنداق خام قىيما سۇيۇقئاش ئىتىپ بەرسىڭىز ھاردۇقى چىقىپ قالىدۇ
بۈگۈن سۇيۇقئاش ئىتىشنى ئۆگىنىپ بولسىڭىز ئەتە لەغمەن ئىتىشنى ئۆگىتىپ قۇيىمەن.

[ بۇ يازما شىرىن تەرپىدىن2009-02-13 18:38دە قايتا تە ]