红薯饼
ماتېريالى :
تاتلىق بەرەڭكە 500 گ ، يېپىشقاق ( نومى ) گۈرۈچ ئۇنى 100 گ ، شېكەر 50 گ ( ئېھتىياجغا قاراپ كېمەيتىشكە بولىدۇ )

تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. تاتلىق بەرەڭكىنى قېلىن يالپاق توغراپ ، قاسقاندا 15 مىنۇت بۇسلاپ پىشۇرۋالىسىز .

2. پىشقان بەرەڭكىنى قىززىق ۋاقتىدىلا چۆمۈچ بىلەن ئىزىپ خېمىرچە قىلىۋالىسىز .

3. ئۇنىڭغا گۈرۈچ ئۇنى ، بىر قوشۇق سۇ ، شېكەر سېلىپ ، بوش - چىڭلىقى مۇۋاپىق خېمىر قىلىسىز .

4. ئاندىن مۇۋاپىق چوڭلۇقتا ئۈزۈپ ئالقان بىلەن كوملاچلاپ ، ئاخىرى ياپلاقلايمىسىز .

5. قازانغا جىق ياغ قۇيۇپ ، 200 گرادوس قىززىغاندا ياسالمىلارنى سېلىپ ، ساغارتىسىز

6. ياغنى تۆكىۋېتىپ ، بەلچە بىلەن يۈزىدىن يېنىك بېسىپ سۈمۈرىۋالغان ئارتۇق ياغنى چىقىرىۋېتىسىز .