清炒笋片

چارغولنىڭ تەركىبىدە كالىي بىرقەدەر كۆپ بولۇپ . تەرەتنى راۋانلاشتۇرۇپ، يۈرەك قەپىزىنىڭ بېسىمىنى پەسەيتىش ، يۇقۇرى قان بېسىم ۋە يۈرەك ئاغرىقلىرىغا مەنپەت قىلىش ئۈنىمى بار . يەنە ئۇنىڭدا ئاز مىقدارادىكى يود ماددىسى بار بولۇپ ئۇ ماددا ئالمىشىشنى ، ئەقىل ،بىلەن تەننىڭ تەرەققىياتىنى كۈچەيتىدۇ ، كەيپىياتنى تەڭشەپ تۇرىدۇ . جددىلىكنى پەسەيتىپ ، ئۇيقۇنى ياخشىلايدۇ .
يەنە ئۇنىڭدا باشقا كۆكتاتلاردا بولمىغان فىتور ماددىسى بار بولۇپ ئۇ چىش بىلەن سۆڭەكنى ئۆستۈرىدۇ . ۋە جىگەر ئىقتىدارىنى كۈچەيتىپ ، ھەزىم قىلىش سۇيۇقلۇقىنى ئاجرىتىپ ، ئىشتەينى ئاچىدۇ . بوغۇم ئاغرىقلىرىنى كونترو ل قىلىدۇ.
ئاق موردا تەبىئى ئۆسۈملۈك يىلىمى بار بولۇپ ، ئۇ يوللارنى راۋانلاشتۇرىدۇ ، داۋاملىق يىيىلىپ تۇرسا تېرىنى سىلىقلاپ ، يۈزدىكى سېرىق داغنى چۈشۈرۈدۇ ، ئۇنىڭدىكى تالالار ئاشقازان ئۈچەينى لۆمۈلدۈتۈپ ، ياغنىڭ سۈمۈرۈلىشىنى ئازايتىدۇ ، ئورۇقلاشقا پايدىلىق .
ماتېريالى : چارغول ، ئاق مور ، كاۋاۋىچىن ، تۇز ، تېتىتقۇ، قىزىلمۇچ
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. چارغولنى ياپراقچە توغرايسىز ، ئاقمورنى سوغ سۇغا چىلاپ يۇمشۇتۇپ ، يۇيۇپ ، تىتىپ پارچىلايسىز
2. ئاق مورنى قايناقسۇغا بېسىپ ئېلىۋالىسىز
3. قازانغا ياغ قۇيۇپ كاۋاۋىچىن بىلەن قىزىلمۇچنى سېلىپ تەمىنى چىقىرۋالىسىز
4. ئارقىدىن چارغول ، ئاقمورنى سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ ، تۇز ، تېتىتقۇ بىلەن تەمىنى تەڭشەپ تەخسىگە ئالىسىز