花椒鸡丁

ماتېريالى :
توخۇنىڭ پۇتىدىن 2 دانە تەخمىنەن 400 گ، كۆكمۇچ 1 دانە ، قىزىلمۇچ 1 دانە ، كاۋاۋىچىن 10 گ ، قۇرۇق ئۇششاق مۇچ 10 گ ، زەنجىۋىل ياپرىقى 20 گ ، غولپىياز بۆلىكى 15 گ ، سامساق ياپرىقى 10 گ ، جاڭيۇ 1 قوشۇق ، شېكەر 1 قوشۇق ، كۈنجۈت مېيى 1 قوشۇق ، تۇز مۇۋاپىق ، ياغ 50 ە ، شورپا 50 گ ، ،
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1- توخۇ پۇتىنى يېرىپ ئۇستىخنىنى ئېلىۋېتىپ ، 1.5 سانتا چوڭلۇقتا چاسا پارچە توغراپ ، تۇز ، جاڭيۇ قوشۇپ 20 مىنۇت تەملەندۈرىسىز ؛ قاقمۇچنى قايچا بىلەن بۆلەكچە توغرايسىز ، كۆك - قىزىلمۇچنىمۇ كىچىك پارچە توغرايسىز .

2- قازانغا كۆپرەك ياغ قۇيۇپ ، 150 گرادوس قىززىغاندا ، توخۇ گۆشىنى سېلىپ ، ساغارتىپ ئېلىۋالىسىز .
3- قازاندا بىر قوشۇق ياغ قالدۇرۇپ ، كاۋاۋىچىن بىلەن قاقمۇچنى سېلىپ داغلاپ پۇرىقىنى چىقىرىسىز

4- ئۇنىڭ ئۈستىگە غولپىياز ، سامساق ، زەنجىۋىل توغرالمىلىرىنى سېلىپ قورۇپ ، تەم - پۇرىقىنى چىقىرىسز

5- ئاندىن توخۇ گۆشىنى سېلىپ قورۇيسىز

6- جاڭيۇ ، شېكەر ، شورپا ، كۆك - قىزىلمۇچنى سېلىپ تەم تەڭشەيسىز

ئاخىرىدا بىر قوشۇق كۈنجۈت يېغى تېمىتىپ تەخسىگە ئالىسىز

ئالاھىدىلىكى ۋە رولى : رەڭگى قىزغۇچ ، پۇرىقى كۈچلۈك ، قۇرغاق ، تۇزلۇق تاتلىق ئاچچىق كۈيۈشكەن تەملىك ، ئاشقازاننى ياخشىلاش ، سوغنى ھايداش ، قان تومۇرلارنى كېڭەيتىش