ماتېريالى : خېمىر يۇغۇرۇپ سوغ سۇدا مىجىپ چىقىرۋالغان قويۇق ئوماچتەك سۇ 1.5 كلو ، كۈچلۈك
ئېچىتقۇ پاراشوكى 5 گىرام ( ياكى خېمىر تۇرۇچ سۈيى مۇۋاپىق مىقداردا . زەيتۇن مېيى 70 گىرام
تەمخۇرۇچلار : گۈرۈچ سىركىسى ، تەڭشەلگەن مۇچ يېغى ، مۇۋاپىق مىقتاردا تۇز ، شاكال بەديان ، كاۋاۋىچىن ، ئاپىدىيان بىلەن قاينىتىپ تەييارلانغان تۇزسۈيى ، كەرەپشى يوپۇرمىقى ، پۇرچاق ئۈندۈرمىسى قاتارلىقلارمۇۋاپىق مىقداردا ؛
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. كەرەپشى يوپۇرمىقى بىلەن پۇرچاق ئۈندۈرمىسىنى قايناقسۇغا بېسىپ بىر ئۆرلىتىپلا سۈزىۋالىسىز .
2. خېمىرنى مىجىپ چىقىرۋالغان قويۇق ئۇماچتەك سۇغا ئېچىتقۇ سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ ، يازدا بىر كېچە ، قىشتا ئۈچ كېچە قويۇپ ئېچىتىسىز . ئېچىپ كۆپۈكچىلەر چىقسا بولدى .
3. تېگى تۇتماس قازاننى ياغلاپ ، ئېچىغان ئوماچنى تۆكۈپ ، ئورتاھال ئوتتا قىززىتىپ ، نوغۇچ بىلەن قوچۇپ ھەممىسى قولغا چاپلاشمايدىغان مونەك خېمىر بولۇپ نوغۇچقا يۆگەشكەندە ئېلىۋېلىپ ، ئەنبەلنىڭ ئۈستىگە قويۇپ تېز سۈرئەت بىلەن تەكشى قېلىنلىقتا يېيىپ ، قاسقانغا قويۇپ كۈچلۈك ئوتتا 7-8 مىنۇت پىشۇرۇپ ئېلىۋالىسز .
4. ئۇ سوۋۇغاندىن كېيىن ياغ سۈركەپ ، 2-3 نى بىر قىلىپ دەستىلەپ كەڭرى ئۈگرە توغراپ ، تۇز سۈيى ، مۇچ مېيى ، گۈرۈچ سىركىسى بىلەن تەملەندۈرۈپ قويىسىز ( ئارىلاشتۇرۇسىز)
5. توغرالغان ئۈگرىنى قاچىغا ئېلىپ ، ئۈستىگە كەرەپشى بىلەن پۇرچاق ئۈندۈرمىسىنى قويۇپ ، ياغ مۇچ سېلىپ ( لازىجىياڭ ) سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ ، پۈۋدىمەي يەيسىز .