ماتېريالى : قاينىتىپ پىشۇرۋالغان توخۇدىن يېرىم دانە ، كاۋاۋىچىن يېغى 2 گ ، جىزىلمۇچ يېغى 10 گ ، تۇز ، تېتىتقۇ مۇۋاپىق ، ئاقسىركە 10 گ
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. تەمخۇرۇچلارنى ئۆزئارا ئارىلاشتۇرۇپ كاۋاۋىچىن تەملىك شىرنە تەييارلايسىز . ئەگەر كاۋاۋىچىن يېغى بولمىسا قازانغا ئازراق ياغ قۇيۇپ ، 30 دانە كاۋاۋىچىننى سېلىپ قىزدۇرۇپ كاۋاۋىچىن قارىدىغاندا سۈزىۋېتىپ ، يېغىنى ئىشلەتسىڭىز بولىدۇ.
2. توخۇنى تەكشى چوڭلۇقتا توغراپ ( چاناپ ) تەخسىگە چىرايلىق تىزىپ ، چەتلىرىنى ئاشكۆكى ياكى فاشىياڭ ، گۆللەر بىلەن چىرايلىق زىننەتلەپ ، ئۈستىگە تەمشىرنىسىنى قۇيۇپ بېرىسىز .
ئالاھىدىلىكى : رەڭگى سېرىق ، تەملىك ، يىيىشلىك ، سالقىن ، ئېغىزنى قورۇپ تۇرىدۇ .