خۇرۇچلىرى:
سۈتتىن بىر كىلوگرام، شىكەردىن 1500 گىرام ،كاكائو پاراشوكىدىن تۆت بال قوشۇق
ئېتىش ئوسۇلى:
1. سۈتنى سىرلىق قاچىغا قۇيۇپ قايناتقاندىن كېيىن ، بوش ئوتتا داۋاملىق قاينىتىپ قويۇلدۇرىمىز. بۇ جەرياندا ئارىلاشتۇرىمىز.
2.سەل قويۇلغاندا شېكەرنى سېلىپ تۇلۇق ئارىلاشتۇرۇپ، شېكەر ئېرىگەندىن كېين ، بوش ئوتتا قاينىتىمىز.
3.قاينىتىشنى توختىتىشتىىن يېرىم سائەت ئىلگىرى كاكائو پاراشوكىنى ئايرىم قاچىدا سۇ بىلەن ئۇماچتەك قىلىۋېلىپ قايناۋاتقان ئىرسنىڭ ئۈستىگە قۇيۇپ داۋاملىق ئارىلاشتۇرىمىز، ئىرىس قايناپ بەلگىلىك قويۇقلىققا كەلگەندىن كېيىن ئوتتىن ئېلىپ سوۋۇتۇپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
تەسىرى : ئىرىسنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى بەك يوقىرى بولۇپ ، بەدەننى كۈچەيتىش ، سەمىرىتىش ، باھنى كۈچەيتىش تەسىرىگە ئىگە . بىراق، قەنت مىقدارى بەكمۇ يوقىرى، دىئابىت كىسىلى بارلارغا مۇۋاپىق كەلمەيدۇ.
|