
/body كىشلەر مېۋە–چېۋىنى خالىغان ۋاقىتتا يېيىشكە ئادەتلەنگەن. ئادەتتە مېۋە–چېۋىنىڭ كۆپىنچىسى سوغۇق تەبىئەتلىك بولغاچقا، خالىغان ۋاقىتتا ئىستېمال قىلسا، ئاشقازاننى غىدىقلاپ، ئادەمنى بىئارام قىلىدۇ.
بەزى كىشلەر ئەتىگەندە ئورنىدىن تۇرغاندىن كېيىن ۋە تاماقتىن كېيىن مېۋە يېيىشنى ياخشى كۆرىدۇ. بۇ مېۋە تەركىبىدىكى ۋىتامىنلارنىڭ سۈمۈرۈلۈشىگە پايدىسىز. بەزى مېۋىلەرنىڭ تەركىبىدىكى ئورگانىك كىسلاتا باشقا يېمەكلىكتىكى مىنېرال ماددىلار بىلەن بىرىكۋالىدۇ. بۇنىڭ بىلەن يېمەكلىكنىڭ سۈمۈرۈلۈشى ۋە ھەزىم قىلىنىشىغا تەسىر يېتىدۇ.
بەزى مېۋىلەر تەركىبىدىكى مېۋە يېلىمى سۇنى قوبۇل قىلىۋېلىپ، ئاشقازان، ئۈچەيدىكى يېمەكلىكنىڭ نەملىك دەرىجىسىنى ئاشۇرىۋېتىدۇ. ئەتىگەندە ئورنىدىن تۇرۇپلا مېۋە يېسە ئاشقازاننىڭ يۈكى ئېغىرلىشىپ كېتىدۇ. شۇڭا، مېۋە–چېۋىنى ئەڭ ياخشىسى چۈشتىن كېيىن يېيىش كېرەك. بۇ ئوزۇقلۇقلارنىڭ سۈمۈرۈلۈشىگە پايدىلىق. (ئابلەت ئابلىز سەردارى تەييارلىغان)