داغلاتما بەرەنگە قەلەمچىسى (干炸土豆条)
, r1 C* c& \9 g: _& ^8 t1 m
3 y' s/ I: O: p# m, j+ P
خام ماتىريالى:بەرەنگە 2تال(ياڭيۇ)، كىراخمال ،سۇماي،
" Y3 G" a6 Q4 U% M% i9 rتەم خۇرۇچلىرى : ئارلاشما تەم(تۇز،ئاقمۇچ قارمۇچ ،زىرە،يۇمشاق قىزىلمۇچ........)
, F) t3 t2 r8 O; n8 Z) o1 S' b
# } X4 Y2 z+ R& M8 o5 E6 W& tتەييارلاش ئۇسۇلى :بەرەنكىنى ئادالاپ پاكىز يۇيۇپ قەلەمچە شەكلىدە (بېگىز بارماق)
! m, |! }* D$ H4 G
چوڭلىقىدا توغراپ،سوغاق سۇدا ئۇچ قېتىم يۇيۇپ قۇرۇق كىراخمال بىلەن ئارلاشتۇرۇپ
5 \7 Y) O* J ?, ]
تەييارلايمىز.
! _- T7 R) y* ^( _' E* C( J; p- n
5 K& O6 l |- [( O/ u
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا بىر كىلوگىرام ماي قۇيۇپ ماي نۇرمال قىزىغاندا تەييارلانغان
- M' K: s& Q7 C5 p, wبەرەنكىنى مايغا سېلىپ چاپلاشتۇرۇپ قويماي سارغايتىپ پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز.
4 V0 M9 v, g2 `0 @# ^$ mئۇستىگە ئارلاشماتەملىك تېتىتقۇ سىپىپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ
8 G* W7 ]2 ^/ i [5 h/ n, t
! u/ D% Z( {- g% ~
ئەسكەرتىش : بەرەنكىنى سۇدا چالاپىشۇرۋېلىپ ئاندىن قۇرۇق كىراخمال بىلەن
5 G8 P, ]5 \3 Z3 U. Y8 Nئارلاشتۇرۇپ مايغا سالساق ئۇنۇمى تېخمۇ ياخشى بۇلىدۇ .
- i- ^7 E3 w0 T6 V% B V9 uمايدىن سۇزۋالغاندا ئۆ ياقتۇرىشىڭىزغا قارىتا ئاق شېكەر سىپىپ ئىستىمال قىلسىڭىزمۇ بۇلىدۇ