1. ئۆيدە ئىشلىتىلىدىغان ئاچچىقسۇ(كونا ئاچچىقسۇ، ئاق ئاچچىقسۇ بولسىمۇ بولىدۇ، ئەمما كۈچلۈك ئاچچىقسۇ بولمايدۇ)نى ئېغىزغا 1مىنۇتتىن 3مىنۇتقىچە ئېلىپ تۈكۈرۋىتىپ، ئاندىن چوتكىلىسا ئۈنۈمى ئىنتايىن ياخشى بولىدۇ، ئەمما چىش بەك ئاچچىق بولۇپ، ئۇيۇشۇپ قالغاندەك سېزىم (بۇ خىل سېزىم 2 مىنۇت ئەتراچىدا بولىدۇ)بولىدۇ، بۇ خىل ئۇسۇلنى ئۇدا بىر قانچە قېتىم قىلىشقا ، دائىم قىلىشقا بولمايدۇ،تەخمىنەن ئىككى ئايدا بىر قېتىم قىلسا كۇپايە. ئۇنداق بولمايدىكەن چىشقا پايدىسىز بولىدۇ. جىددىي ئەھۋال يۈز بەرگەندە ،تېز ئۈنۈم بېرىدىغان ئۇسۇل قىلىپ ئىشلىتىشكە بولىدۇ (مەسىلەن:ئۇچرىشىشقا بىرىشتىن ئىلگىرى چىشنىڭ سارغىيىپ كەتكەنلىكىنى بايقىغاندا)، ھەم ئېغىز پۇراشنى تۈگىتىدۇ.
2.ئاپېلسىن پوستىنى ئاپتاپقا سېلىپ قۇرۇتۇپ ئۇن قىلىپ ،چىش پاستىسى بىلەن ئارىلاشتۇرۇپ چشىنى چوتكىلىسا چىشنى بەك تېز ئاقارتقىلى بولىدۇ.
3.چىشنى چوتكىلايدىغان ۋاقىتتا ،چىش چوتكىسىغا ئازراق ئېچىتقۇ سۈركىسە چىشنىڭ ئاقىرىشىغا ياردىمى بولىدۇ(بۇ مودىللار كۆپ ئىشلىتىدىغان ئۇسۇل).
4. خام يەر ياڭىقىنى چايناپ ئېزىپ يۈتۈۋەتمەي يەر ياڭىقى كېپىكىنى چىش پاستىسى ئورنىدا چىشنى چوتكىلغاندا چىشنى ئاقارتىدۇ.
5.چىشنى چوتكىلاپ بولغاندىن كېيىن ھەر بىر تال چىشقا لىمون شەربىتى سۈركەپ ئېيتىۋەتسە چىش ئاقىرىدۇ.
مەنبە:
http://bbs.jula.cn